OM FUNKISKÖK

Vi har ett stort fastighetsbestånd som är byggt under en väldigt expansiv tid i svensk historia. Funktionalismen sträcker sig från 30-tal ända in i början på 60-talet. En arkitektur som medförde många revolutionerande steg i ett modernt byggande för en växande befolkning. Köken kom att spela en stor roll i detta nya tänkande och för första gången gjordes en ordentlig forskning om tillgänglighet och funktion i våra köksmiljöer. De första större köksfabrikerna såg dagens ljus. Många av dessa kök lever fortfarande kvar. 80 år och en rad olika hyresgäster har inte lyckats slita ut dessa köksinredningar. Trots ett 60 och 70-tal med sina djärva modesvängningar i både färg och form, levde dessa kök kvar. Det är vad vi kallar kvalité och långsiktigt hållbara lösningar. Det känns självklart för oss att få fortsätta i denna tradition av kvalitativt köksbyggande. Med små justeringar och uppdateringar har vi vidareutvecklat Funkismodulerna och gjort dem till en del av vår produktion som vi älskar.

För oss är det viktigt att våra kök tillverkas i Sverige och att bara använda naturliga råvaror. Därför har alla våra kök massiv furu i stommar, hyllplan och lådor. Luckor i massiv furulamell och HDF. De flesta av våra beslag är tillverkade här i Sverige.

Våra kök är ingen lagervara utan byggs för hand efter din beställning. En eller två snickare färdigställer därefter ditt kök. Det är så vi tror vi kan behålla glädjen och kärleken till hantverket i varje kök.

TESTA VÅRT RITPROGRAM

Testa gärna vårt ritprogram. Här kan du lätt planera och designa ditt framtida kök.

Instagram

Följ oss gärna på Instagram för nyheter och inspiration.